Alles over onderhoud
Huurdersportaal
Welkom op het huurdersportaal van K&P Makelaars, waar u als huurder uw huurzaken eenvoudig kan regelen. Zo vindt u er informatie over uw woning, facturen, huurverhoging en servicekosten. U kunt een reparatie inplannen en de afhandeling volgen. Maar ook staan hier uw persoonlijke gegevens, allemaal eenvoudig te wijzigen in uw eigen online omgeving.
U heeft van ons een e-mail met een activatiecode ontvangen om in te kunnen loggen. Heeft u die niet ontvangen, neem dan contact met ons op (via info@kpmakelaars.nl) en wij regelen zo snel mogelijk een nieuwe activatiecode voor u.
Reparatieverzoeken
Is er iets stuk in uw woning? Meld het ons via het huurdersportaal. Wij herstellen gebreken graag snel en goed. Bellen naar K&P Makelaars is niet nodig. Wanneer je telefonisch contact opneemt om een reparatie te melden, word je in alle gevallen doorverwezen naar het meldingsformulier in het Huurdersportaal.
Niet voor elke reparatie hoeft u een melding te maken. Sommige reparaties vallen namelijk onder kleine herstellingen, hiervoor bent u zelf verantwoordelijk. Deze reparaties kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren. Voorbeelden van kleine herstellingen zijn bijvoorbeeld het vervangen van onderdelen zoals kranen en douchekoppen. Ook het bijvullen van een CV of ontluchten van de verwarming valt onder kleine herstellingen.
Een precies overzicht van welke reparaties onder kleine herstellingen vallen vindt u terug op de site van de
rijksoverheid
Spoed
Soms is er spoed bij een reparatie. Bijvoorbeeld wanneer de riolering verstopt is of bij een water- of gaslek. Is het noodzakelijk dat wij gelijk actie ondernemen? Belt u dan met 050 - 850 77 39, of stuur een e-mail naar
beheer@kpmakelaars.nl.
Wie betaald wat?
De verhuurder is verantwoordelijk voor het onderhoud van een verhuurde woning. Daar betaalt u immers als huurder huur voor. Alleen kleine dagelijkse reparaties zijn voor de huurder. In de praktijk betekent dit dat de huurder verantwoordelijk is voor het regelen en betalen van:
- Binnen schilderwerk;
- Extra kosten voor eventueel aanvullend 24-uurs contract voor reparaties aan de cv-installatie ook in het weekeind en op feestdagen;
- Het vastzetten en vastschroeven van loszittende onderdelen van de woonruimte, waaronder in elk geval loszittende, trapleuningen, deurknoppen en drempels; elektrische schakelaars, wandcontactdozen en deurbellen;
- Vervanging van kranen;
- Vervanging wc-bril;
- Deurkrukken vastzetten;
- Vervangen van binnen en buiten lampen;
- Vervangen van de brievenbus;
- Onderhoud van de tuin;
- Vervanging van beplanting;
- Verven van de erfafscheiding;
- Ontstoppen van het riool;
- Een compleet overzicht van het onderhoud dat de huurder zelf moet uitvoeren staat in het “Besluit kleine herstellingen“.
Al het overige onderhoud komt voor rekening van de verhuurder mits het door nalatigheid is van huurder. Denkt u aan zaken als:
- Onderhoud cv-installatie + jaarlijkse servicebeurt;
- Kierende ramen die u niet zelf met strips kunt dichten;
- Houtrot in ramen of kozijnen;
- Vocht of schimmel door vochtdoorslag of lekkage;
- Scheuren en/of losse stenen in de gevel, plafonds en muren;
- Lekkages van dak en dakgoot;
- Ernstige wateroverlast op balkon;
- Hijsbalk verrot of verroest;
- Balkonvloer of hek verrot;
- Slecht sluitende deuren en ramen, versleten hang- en sluitwerk;
- Buitenschilderwerk, schilder- en stucwerk trappenhuis;
- Gootsteenbak slecht;
- WC-pot stuk;
- Slecht of gevaarlijk gas of elektra;
- Standleiding of regenpijp geregeld verstopt/defecten aan huisriool;
- Verzakte of ernstig krakende vloeren;
- Loszittend tegelwerk.
Een compleet overzicht voor de kostenverdeling kunt u terugvinden op de website van de
rijksoverheid.